Italiensk vannhund (Lagotto)

Lagotto romagnolo (FCI #298) er en mellomstor vannhund som stammer fra Romagna-regionen i Italia. Hunderasen er også kjent som italiensk vannhund og italiensk trøffelhund og går på folkemunnet under navnet Lagotto. En sjarmerende rase som har økt i popuaritet de siste årene. Lagottoen er den minste av vannhundene den har også en mer kvadratisk kropp og pelsen er kraftig krøllet.

Lagotto romagnolo

Lagotto romagnolo

Lagottoen har på grunn av den gode luktesansen sin,  blitt mye brukt som trøffelhund, dermed går den i tillegg til Lagotto og italiensk vannhund under tilnavnet italiensk trøffelhund. Opprinnelig var Lagottoen brukt til sjøfugl-jakt, på linje med barbet og flere andre hunderaser. I dag regnes jaktinstinktet som borte, dette er en hund som sjeldent kommer i konflikt med andre hunder og dyr.

Lynne:  Lagottoen beskrives som snill, kjærlig og hengiven mot sin eier og lett å trene. Den er en god venn, men også en utmerket vakthund (varsler). Den har lite eller ingen aggressivitet mot andre hunder og mennesker, meget sosial selv om den kan være noe reservert i starten. Lagotto er dermed en populær familiehund pga sitt gode lynne og sjarmerende vesen. Men dette er en rase som krever aktivitet, både i form av turer og trening.
Aktiviteter med hunden.

Pels: Den skal være kraftig krøllet over hele kroppen – kun hodet, ørene og skjegget får ha mindre krøll. Pelsfargen skal være enten ensfarget hvit, skittenhvit, leverbrun, brunskimmel eller aprikos eller hvit med leverbrune eller aprikos flekker. Lagottoen må klippes to ganger i året og pelsen gjennombørstes jevnlig for å unngå floker.

Mer info om pelsstell

 

Italiensk vannhund (Lagotto) - Valp

Italiensk vannhund (Lagotto) – Valp

Her finner du NKK rasestandard for Lagotto: Lagotto-romagnolo-FCI-298

 

Groomingsalg til hund -40-45% børster, kammer, karder, trimmekniver, sakser