Spansk vannhund (Perro)

Spansk vannhund (FCI #336) er en mellomstor vannhund med opprinnelse i Spania, der rasen har vært spesielt godt representert i Andalusia. Hunderasen går også under navn som Perro de Agua, Perro Turco, Laneto, Perro de Lanas, Perro Patero, Perro Rizado, Churro, og Barbeta og Perro de Agua Español i hjemlandet. Her i Norge går den under «Perro»

Spansk Vannhund

Spansk Vannhund

Den spanske vannhunden er en brukshund som også har sitt opphav fra fiskebåter. Mens de andre rasene i hovedsak ble brukt til fuglejakt i mer moderne tid, Ble Perro brukt som gårdshund der den gjette sauer, kyr og geiter. Men den spanske Vannhunden har ikke mistet sin interesse for vann.

Lynne: Spansk vannhund er vennlige hunder som ikke skal være sky eller aggressive men kan være reservert ovenfor fremmede om nødvendig vil de beskytte sin eier. De har ofte et sterk gjeterinnstinkt og trives best i en aktiv familie med eldre barn da gjeterinnstinktet kan føre til at de vil gjete alt som beveger på seg. Perroen vil være med på aktiviteter sammen med familien sin, en ser gjerne at de knytter seg spesielt til et familiemedlem. På den Amerikanske rasebeskrivelsen kan en lese at den lettere knytter seg til kvinner.

Pels: Pelsen til den spanske vannhunden kan holdes lang eller kort, om en velger å holde den lang, vil pelsen danne  snorer/korder. Den spanske vannhunden krever børsting, men en må passe på at pelsen ikke danner tette tover.

Her finner du Nkk rasestandard for Spansk vannhund: Spansk-vannhund-FCI-336